این ادویه همچنین به دلیل فنل هایش که باکتری های فاسد کننده را خنثی می کند و در نتیجه اثر نگهدارنده روی گوشت دارد، ارزشمند بود.
زمانی که جزیره سیلان را به تصرف خود درآوردند، و از آن به بعد، برای قرن ها، نبردها هم برای این جزیره و هم برای انحصار تجارت دارچین فروکش نکرده است. کاهش علاقه به دارچین پس از آن اتفاق افتاد که مشخص شد درختان دارچین می توانند در مناطق نسبتاً وسیعی رشد کنند.
امروزه تامین کنندگان اصلی این ادویه چین، اندونزی، سریلانکا، ویتنام و ماداگاسکار هستند.
پودر دارچین در غذا دو آنتی اکسیدان اصلی، پروآنتوسیانیدین و سینامالدئید را فعال می کند که دومی دارای خواص ضد التهابی قوی است.
همچنین پودر دارچین حاوی بیشترین مقدار تانن در جهان است که هم به تقویت بافت های بدن کمک می کند و هم با انگل های مختلف مبارزه می کند.
دارچین آسیاب شده منبع منگنز و همچنین مقادیر کمی آهن، کلسیم و ویتامین K است که تاثیر مثبتی در حفظ سیستم ایمنی بدن دارد.
دارچین برای درمان بیماری های بی شماری به عنوان داروی زیر در نظر گرفته می شود: مخلوط عسل و دارچین در مبارزه با بیماری های پوستی بسیار موثر است.
وجود دارچین در خانه، کنه های خانگی را که از دلایل اصلی واکنش های آلرژیک هستند، دور نگه می دارد.
دارچین به دلیل خواص ضد باکتریایی خود به بیماری های روده ای و در مبارزه با سرماخوردگی و عفونت های قارچی کمک می کند.
دارچین حساسیت بدن به انسولین را افزایش می دهد و در نتیجه به درمان دیابت کمک می کند.
دارچین همچنین یک مقوی خوب است که کل بدن را تحریک می کند و می تواند در درمان افسردگی مفید باشد.
با وجود خواص مفید دارچین، هنوز محدودیت هایی در استفاده از آن وجود دارد: دارچین برای زنان باردار توصیه نمی شود، زیرا خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد.