در مورد گردو سفید ، یک متاآنالیز اخیر از 24 RCT گردو برای نتایج روی لیپیدهای خون، رابطه دوز-پاسخ مداوم قابل توجهی را بین مصرف گردو و کاهش کلسترول خون نشان داد. مصرف آجیل همچنین بر استرس اکسیداتیو، التهاب و واکنش عروقی تأثیر مفیدی دارد.
ترکیب بهینه مواد مغذی گردو تویسرکان احتمالاً اثرات مفید آنها را توضیح می دهد. آجیل حاوی مقادیر قابل توجهی چربی است، اما اسیدهای چرب عمدتا غیراشباع هستند. آنها همچنین سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی های فعال زیستی مختلف هستند.
ترکیب مواد مغذی گردو از سه جنبه مهم با سایر آجیل ها متفاوت است: آنها حاوی 10٪ انرژی به عنوان اسید آلفا لینولنیک (ALA)، اسید چرب غیراشباع گیاهی اصلی n-3 (n-3PUFA) هستند. منبع غنی فیتوملتونین و دارای پلی فنول های بیشتری نسبت به هر نوع آجیل دیگری است.
همچین گردو خام به دلیل ترکیب متفاوتی که دارد، ممکن است اثرات سلامتی خاصی داشته باشد که در سایر آجیل ها مشاهده نشده است.
این بررسی بر آخرین یافتههای مربوط به اثرات سلامتی گردو و ALA و ریزمغذیهای مربوطه مانند مواد معدنی غیر سدیمی، فیتواسترولها، γ-توکوفرول، ملاتونین و پلیفنولها تمرکز دارد، البته باید در نظر داشت که هر گونه فایده ناشی از مصرف یک غذای سالم با ترکیبی پیچیده.
ماتریکسی مانند گردو ییلاق احتمالاً به دلیل هم افزایی چندین یا همه اجزای زیست فعال آن است که بر روی مسیرهای متابولیک و فیزیولوژی عروقی متعدد اثر میگذارند، به جای هر ماده مغذی واحدی می باشد.
- منابع:
- تبلیغات: